top of page

Programma's

Organisatieverandering vanuit de toekomst

 

1/2 dag kennismaken met Theorie U

In een sessie van 3 à 4 uur maken we kennis met de Theorie U. Het model en de theorie worden uitgelegd en door oefeningen ervaren we het effect ervan. We verkennen wat de theorie voor uw organisatie kan betekenen.

 

2 - daagse Organisatieverandering met Theorie U

In twee dagen gaan we samen door de U; dat kan ook in vier halve dagen. Tijdens deze reis kom je tot de kern van de vraag, stem je op een diep niveau met elkaar af waardoor je daarna versneld in dezelfde richting kunt handelen. Ook als de vraag nog niet geheel helder is, kun je de U goed gebruiken om hier samen richting en duidelijkheid over te krijgen. 

 

Bovenstaande dagen kunnen met een of meerdere teams plaatsvinden alsook met de gehele organisatie of delen ervan. Vooraf bespreken we de aanpak op basis van de vraag.

Teambuildingsessies 

Start u met een nieuw team, worden teams samengevoegd als gevolg van reorganisaties, ontstaan nieuwe teams door een organisatieverandering, dan is het goed te investeren in een team. Samenwerken in teamverband behoeft aandacht. Het is goed om samen stil te staan bij: wie zijn we, wat hebben we samen te doen en hoe gaan we dat samen doen?

In een of enkele dagdelen staan we hierbij stil om een team effectief van start te laten gaan of een goede doorstart te geven. Hierbij kunnen we gebruik maken van de TTI gedag- en drijfverenanalyses om elkaar nog beter te leren kennen. 

 

APK voor je team

We denderen maar door in de waan van alle dag. We hebben het druk, we komen niet aan elkaar toe. Vaak hebben we geen tijd meer om ‘echt’ even stil te staan bij elkaar en naar elkaar te luisteren. Deze APK bestaat uit ‘quality time’ met elkaar om de teamverbinding te versterken. Hierbij maken we, afhankelijk van de behoefte, gebruik van diverse werkvormen, soms met samenwerkingspartners. 

bottom of page